"Hamsi" (fresh anchovy) is the prince of all fish known to Turks. Black Sea People know forty one ways of making hamsi, including hamsi borek, hamsi pilaf, hamsi corn bread, and hamsi dessert!

Click to watch HORON (Blacksea folklor dance)

They dance like HAMSI DA ! (ain't)...

Burnsville, MINNESOTA 55337
United States of America
ahmetusa55@turkishcoffeeshop.com

To Ancestors HomePage
To Turkish Coffee Shop
To Grand Bazaar Online


Anchovy " Hamsi" Recipes:

CEASER SALAD:
2 Cloves of large garlic, 1 small can of Anchoives, 1 teaspoon Worchester Shire Sauce, 1 soupspoon Dijon Mustard, 1 Soupspoon lemon juice, 1 whole raw egg, ground fresh black pepper, permaisan cheese, croutans, sunflower salad oil, Romain Lettuce... Mix all the ingridiance except Romain lettuce and croutans in blender and mix it to the salad dressing consistancy.. If you wish, you can top your ceaser salad with Grilled Salmon or Chicken..

ANCHOVY TAPANAD APPETIZER:
Lets start this with two cloves of garlic as well.. You want to put all of these in blender.. Small can of Anchoives in oil, kapers, kalamati olives, olive oil if needed, parsley, ground black pepper, tomato paste and lemon (hot red pepper if you want this dip hot). Blend them until it looks like a spread (dip).. Served either with a toasted bread or pita bread chips.


Other Hamsi sites....

CLICK HERE LINK FOR MORE INFORMATION ON BLACKSEA ....
Nearbycafe: Anchoivy Menu
Nearbycafe: Anchovy Kitchen
Recipe:Hamsi Corbasi Anchovy Soup

HAMSI HABER VE FIKRALARI - (Anchoive News and Jokes)

29/01/1998 07:00
Trabzon’dan her mevsim hamsi
Süper Haber
TRABZON- Sezonluk balik olan hamsi soklanarak her mevsimde iç piyasadaki tüketiciye de sunulacak.
Hamsinin istenildigi zaman avlanamamasi üzerine Trabzon Organize Sanayi Bölgesi’nde soguk hava tesisleri kurarak hamsiyi sokladiklarini belirten Özsandikçilar Balikçilik A.S. yetkilisi Turgay Özsandikçi, hamsinin bol avlandigi dönemde 100 ton soklama yaptiklarini, 60 ton soklanmis hamsiyi de Almanya ve Hollanda’ya ihraç ettiklerini söyledi.
Ayni tazelikte
Hamsi’nin son yillarda bol av verirken, birden kayboldugunu anlatan Özsandikçi, söyle dedi: "Biz de insanimiza yil boyu hamsi yedirebilmek için soklama ünitesini kurduk. Piyasaya perakende olarak kilosu 400 bin liradan verdigimiz hamsi, denizden çiktigi andaki lezzete ve tazelige sahip. Dünyanin ileri teknolojisine sahip bütün ülkelerinde balik böyle tüketiliyor. Bizim insanimiz da yavas yavas buna alisiyor."
Özsandikçi, diger balik türlerinde soklama yöntemine giderek tüketiciye yil boyu protein kaynagi olan balik yedirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

08/02/1998 19:00
Hamsi, kiliç ve ton için bilim seferi
Ercan Yilmaz
Istanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dali, Marmara, Ege ve Akdeniz’de hamsi, ton ve kiliç baliklarini arastiracak. Arastirmalar için finansal kaynagi TÜBITAK sagliyor.
Fakülteye ait "Yunus" adli gemiyle temmuz ve kasim aylarinda gerçeklestirilecek olan, finansmanini TÜBITAK’in üstlendigi 2 ayri arastirmanin bu yilki bölümleri için 7.5 milyar lira harcanmasi planlaniyor.
Hamsi Marmara’da nerede çogaliyor
I.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Avlama Teknolojisi Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Isik K. Oray, ilk arastirmalarinin, "Marmara Denizi’nde hamsi baliginin yumurta ve larva dagilimlariyla, bunlarin yogunlastigi alanlarin belirlenmesi, balik bollugu ve yogunlugu üzerine bir çalisma" konusunda oldugunu söyledi.
Arastirma 3 yil sürecek
Prof. Dr. Isik K. Oray, arastirmanin ayrintilari ile ilgili söyle konustu: "Finansal olarak Tübitak tarafindan desteklenen 3 yil süreli arastirmamizin bu yil içinde gerçeklestirilecek ilk bölümünde, 1-31 Temmuz ve 1-30 Kasim 1998 tarihleri arasinda denizden örnekleme çalismalari yapilacak. Arastirmadan, Marmara Denizi’nde mevcut hamsi stoklarinin, hamsi yumurta ve larvalarinin bilimsel yolla belirlenmesi, hamsi baligi miktarindaki degisimin balik topluluklari üzerinde ne gibi etkileri oldugunun saptanmasi ve dolayisiyla balik bollugu ve çesitliligi yönünden son bilgileri elde ederek, ülke ekonomisine katki saglayacak bilimsel veriler elde edilmesini amaçliyoruz."
Kiliç ve tonu bir tek biz arastirmamisiz
Prof. Dr. Isik K. Oray, bu yil ayrica, "Marmara, Ege ve Akdeniz’de Ton baliklari ve Kiliç baliginin larva dagilimlarinin tespiti ve türlerinin tayini" konulu bir arastirma daha yapacaklarini söyledi.
Oray arastirmanin kapsami hakkinda su bilgileri verdi:"Bu arastirmamizin bu yil içinde gerçeklestirilecek ilk bölümünde Marmara Denizi’nin tümü, Kuzey Ege ve Ayvalik Körfezi’nde 1-31 Temmuz tarihleri arasinda denizden örnekleme çalismalari yapacagiz.
Finansman yönünden TÜBITAK, bazi malzemeler bakimindan da Uluslararasi Ton Baliklarini Koruma Konseyi (ICCAT) ve Italyan Deniz Biyolojisi Arastirma Enstitüsü tarafindan desteklenecek arastirmanin bazi bölümlerine Italyan bilim adamlari da katilacak.
Ekonomik olarak çok büyük öneme sahip olan ton baliklari ve kiliç baliginin larva dagilimlarinin tespiti ve türlerinin tayini konulu arastirmalar, bütün Akdeniz’de tamamlanmis olup, arastirmanin yapilmadigi tek bölge Türkiye denizleridir.
Rodos ile Kibris Adalari arasindaki hattin güneyinde kalan bütün Akdeniz’de bu çalismalar sonuçlandirilmistir. Bu türlerin önemini çok iyi bilen Japon arastiricilar da Akdeniz’de bu türlerin larvalarinin dagilimlarini tespit etmislerdir.
Akdeniz’de bu arastirmalari gerçeklestiren bölge ülkeleri Italya, Ispanya, Fransa, Yunanistan ve Güney Kibris Rum Kesimi ile Japonya, elde ettikleri arastirma sonuçlarina göre balikçilarini bilgilendirmisler ve böylece imkanlardan yüksek oranda fayda saglanmasi yoluna gitmislerdir. Bizim arastirmamizin da, Türkiye ve balikçiligimiz açisindan böyle yararli sonuçlar verecegine inaniyoruz."